Har du fått med deg de mest leste sakene i 2020?

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Foto: Nora Paulsen Skjerdingstad

Ansvarlig redaktør

Vi har lagt bak oss et langt og krevende år. Det som uten tvil preget 2020 mest var koronaen, og alt den medførte av sosial distansering, nedstengning, reiseskam, smittevernstiltak og litervis på litervis med antibac. Likevel har det vært flere saker som berører psykologiverden, og noen av disse har vi prøvd å sette fokus på. God lesning!

10. Hvordan takler du frykten for tredje verdenskrig? 

Trump, atomkrig, viruspandemi og dommedagsprofetier. Har vi en umettelig appetitt for dommedagssaker? Kommer jorda til å gå under? Og hvordan takler vi disse tankene?

 

9. En døgnrytme i karantene

Søvn er viktig nok i utgangspunktet, og en pandemi hjelper heller ikke på nattesøvnen. I denne saken presenterer Robin Bjorheim tips og triks for å mestre søvnen i 2020. 

 

8. Kunstens illusjon

Selvportrettet av Lene Marie Fossen bidro til økt oppmerksomhet mot spiseforstyrrelser og dekningen av disse. I denne debutsaken skrev Marie Graven om hvorfor fremstillingen kan være problematisk. 

 

7. Kvifor vert nokre løvetannbarn?

I dette innlegget retter debattredaktør Andrea Mork oppmerksomheten vår mot de barna som klarer seg bra uansett. Hva ligger bak motstandsdyktigheten til løvetannbarn?

 

6. Ansvarsløs samtaleterapi

Mitt tips: Ikke ring W-Call hvis mindre problemer plager deg. Snakk med venner eller familie. For det første er det gratis. For det andre kan du få sterkere bånd med din sosiale krets.

5. Psykologistudentar misforstår grunnleggjande åtferdsanalyse

Ligger løsningen til klinisk psykologi i en læringspsykologisk forståelse av mennesket? Les dette innlegget fra våren om atferdsanalysens plass i psykologien. 

 

FOTO: UiB

4. Plassmangel krymper internklinisk praksis

Etter flytting til Alrek helseklynge ble internklinisk praksis endret. Verner den nye praksisen godt nok om kvaliteten til de kommende psykologene? 

 

3. Hjelper ikke studenter til å være gode mot seg selv

På tampen av året lanserte UiB værgodmotdegselv, en nettportal med tips og triks for plagede studenter. Forsinket, intetsigende og bortkastet, mente ansvarlig redaktør og debattredaktør i Katarsis. 

 

2. Personlighet og pseudovitenskap på profesjonsstudiet

Får profesjonsstudentene våre den vitenskapelige opplæringen de har krav på, eller bør man stille spørsmål ved noen av emnene? Les kritikken som ble rettet mot personlighetspsykologi på UiB. 

 

1. Debatten om psykologtittelen er en avsporing

Ansvarlig redaktør i Katarsis, Simen Bø, rundet av titteldebatten med dette innlegget. Hvorfor diskuterte vi så høylytt, og hva bør vi heller rette kreftene mot?

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.