Disse sakene skapte mest engasjement i 2021

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.

Innsiktsredaktør

Illustratør

Gjennom enda et koronapreget år har studenttidsskriftet ved Det psykologiske fakultet levert solide saker. Dette er sakene som skapte mest engasjement. 

10. Brakkesyke

ILLUSTRASJON: RAGNHILD LØKLING

Lukas Hansen Bjerkestrand setter studenttilværelsen under korona i perspektiv i sitt uforglemmelige dikt brakkesyke.

9. En tinderellas bekjennelser

ILLUSTRASJON: KJERSTINE LANDRØ

Kan en finne ekte kjærlighet på Tinder? Og hva het han jeg var på date med sist? Seksualitetsopplysningens Lea Grøstad reflekterer over Tinders goder og galskap.

8. Å “passere” som transperson

 

ILLUSTRASJON:KJERSTINE LANDRØ

Kari Anne Trefall fra Seksualitetsopplysningen diskuterer hvordan transpersoner opplever å måtte passe inn i de tradisjonelle kjønnsrollene. Hindrer passering utfoldelse av kjønnsuttrykk?

7. Fulle lesesaler, men stengt kantine

Foto: Nanna Skram
FOTO: NANNA SKRAM

Andrea Melheim Mork tok et dypdykk i det administrative havet mellom Det psykologiske fakultet og Sammen, for å finne ut hvorfor kantinen var stengt. Saken skapte ringvirkninger.

6. Vil hindre navneendring

FOTO: NORA PAULSEN SKJERDINGSTAD

Tidligere ansvarlig redaktør Simen Bø maler et nyansert bilde av konflikten vedrørende navneendring fra Det psykologiske fakultet til Det psykologiske og utdanningsvitenskapelige fakultetet. 

5. Vi var jo ikke sammen en gang

ILLUSTRASJON: KJERSTINE LANDRØ

Hvordan er det å ha kjærlighetssorg i en datingkultur med udefinerte forventninger og forpliktelser? Kari Anne Trefall fra Seksualitetsopplysningen beskriver den brutale veien tilbake på Tinder-hesten.

4. Psykologstudenters opplevelser, ferdigheter, holdninger og veiledning i intern klinisk praksis 

I 2021 publiserte Katarsis for første gang en original forskningsartikkel. Thorsen, Holm, Hansen og Eilertsen undersøkte profesjonsstudenters opplevelse av intern klinisk praksis, noe som gav interessante resultater. 

3. Fakultetet får nytt navn

ILLUSTRASJON: TONE ELISE DAGSVIK

Det er ikke bare en gang Det psykologiske fakultets navn har vært oppe til debatt. I april 2021 kunne fakultetet skimte med et nytt og mer treffende navn.

2. «Sex Education» på UiB

GRUNNLEGGERNE: Styreleder Charlotte Sundstrøm (venstre) og tidligere nestleder Stina Hellesund. FOTO: NANNA SKRAM

Organisasjonen Seksualitetsopplysningen ble stiftet i 2021 og Nanna Skram intervjuet grunnleggerne. Seksualitetsopplysningen ønsker å sette sex, seksualitet og kjønn i søkelyset, noe de gjør i sin spalte i Katarsis. 

1. Faen så vondt det gjør 

Illustrasjon: Ada Vestengen
ILLUSTRASJON: ADA VESTENGEN

Med sin debutsak topper Hanna Kristin Lundby listen. Lundbys skildringer av tvang i helsevesenet er rå, ærlige og virkelighetsnære. Denne saken har gåsehudgaranti.

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.