De 10 mest leste sakene

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.

Ansvarlig redaktør

Har du fått med deg de mest leste sakene i våres?

10. Pedofili – på tide å belyse det mørke rommet

Pedofil. Mannen i sekstiårene ved bassenget, med trang shorts og et skulende blikk over de tjukke brilleglassene. Sosialt inkompetent, alltid ventende, på jakt. For meg er stereotypene ensbetydende med fenomenet. Men hvem er de? Hva er pedofili? 

 

9. Slaget ved Lille Ole Bull

De to kullene på kull 16 hadde en mektig tvekamp i begynnelsen av mai. Vi sendte vår vise mann, Eirik, til å skrive ned noen ord om begivenheten.

 

8. Statusoppdatering om Alrek helseklynge

I denne saken gir Nanna en oversikt over foreløpig status på den nye helseklyngen, som deler av fakultetet skal flytte inn i ved ferdigstilling. 

 

7. Korleis kome seg til psykolog på staten si rekning

Når du har utlevert det udeprimerte og angstfattige livet ditt kan du gi deg sjølv ein diplom – Du kan endelig bli ein ekte melankolsk samfunnsrelevant influencer.

 

6. Jeg kan egentlig ingenting

Det er mange som anser seg selv som en bedrager uten å være det, og som mener de har lurt alle rundt seg til å tro at de kan noe de ikke kan. I denne saken skriver Synnøve om bedragersyndromet, og mulige forklaringer på dette.

 

5. God undervisning er drevet av følelser

Denne saken er et intervju av førsteamanuensis Aslak Hjeltnes, vinneren av studentenes undervisningspris 2019, der Hjeltnes blant annet svarer på spørsmål knyttet til inspirasjon for god undervisning, og hva som er kjernen i den faktisk gode undervisningen. 

 

4. Ekstern fordjupningspraksis – Primært ulønt arbeid?

I dette debattinnlegget utfordrer Eirik Søderholm eksternpraksis på profesjonsstudiet ved UiB, og peker på manglende læringsutbytte og manglende økonomisk kompensasjon som ulemper. 

 

3. Evidensbasert behandling for alle

Jens Erik Skår, psykolog og eier av Institutt for anvendt atferdsanalyse, ble intervjuet angående bruken av atferdsanalyse i behandling av pasienter med psykiske lidelser. 

 

 

2. Nye nasjonale retningslinjer for psykologstudiet

Den nest mest leste saken i våres dreide seg om utarbeidingen av nye retningslinjer for helseutdanningene, inklusivt psykologstudiet, og hvilken betydning dette vil ha for studenter på fakultetet.

 

1. Dette er endringene i ICD-11

Vårens mest leste sak dreide seg om de nye endringene i diagnosemanualen ICD, som kommer med den 11. versjonen i 2022.

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.