Studentkonferanse om Helsecampus Årstadvollen den 18. oktober

Bygget vil ligge på tomten til den gamle Odontologen. Opphavsrett: b+b Arkitekter AS

Det tverrfaglige Helsecampus Årstadvollen skal stå ferdig innen 2020, og kommer blant annet til å huse Institutt for klinisk psykologi (IKP). Om en uke holdes det en konferanse der studenter kan komme med innspill i hvordan denne institusjonen best kan fungere i møte med fremtidens helseutfordringer. 

OBS! Påmeldingsfrist 12. oktober

Mikjel Gjernes

Skribent og ansvarlig redaktør

mikjel@katarsisuib.noVedtaket om flytting av IKP til Helsecampus Årstadvollen har vært en omstridt prosess der den forrige fakultetsledelsen høstet sterk kritikk fra både studenter og ansatte for å utvise lite åpenhet. Neste uke inviterer imidlertid det medisinske fakultet til en åpen konferanse om det fremtidige Helsecampus.

Les også: Helsecampus -Er studentene ført bak lyset?  

Flyttingen av IKP, HEMIL-senteret og deler  av Institutt for biologisk og medisinsk psykologi til helsecampus er for lengst vedtatt, men det er fortsatt mange avgjørelser som skal tas innen bygget står ferdig i slutten av 2019.

Les også: Instituttlederen trekker seg fra helsecampus-prosjektet

De nevnte delene av Det psykologiske fakultet, vil sammen med Institutt for global helse og samfunnsmedisin representere UiB i en større “helseklynge” sammen med Høgskulen på Vestlandet, Uni Research, Bergen kommune, Helse Bergen og Haraldplass Diakonale sykehus.

Les også: Helsecampus Årstadvollen – for og med studentene!

Målet med helseklyngen er etter UiBs visjon å “legge til rette for innovasjon, helsefaglig utdanning og tverrfaglig helseforskning av høy internasjonal klasse”. Og for å la studentene komme med sitt i dette prosjektet, inviteres de altså til Universitetsaulaen onsdag 18. November.

Arrangementet er fra kl 16 til 21, og 75% av plassene er forbeholdt studenter. Det er imidlertid få fra Det psykologiske fakultet som foreløpig har meldt seg på. Obs! Påmeldingsfrist 12. Oktober. Meld deg på her.