Tips til hvordan å ikke bli gal under karantenen

Dette innlegget er 4 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.

Sublimertredaktør

Illustratør

Isoler deg. Hold en meter avstand til andre. Vask hendene ofte. Vi er alle blitt tvangsfôret diverse retningslinjer for hvordan å overleve den sagnomsuste Covid-19. Men hva med hvordan å overleve selve karantenen? Hvor er rådene for å overleve egen isolasjon med sinnet i behold? Din søken er over min venn, for her kommer de på løpende bånd. Ved hjelp av min veiledning garanterer jeg du kommer ut av karantene uten å ha blitt gjort arveløs, å ha falt inn i en Sims-indusert depresjon eller med dårligere fysisk form enn de som faktisk har pandemien.

For det første kan denne pandemien brukes til noe godt, nemlig til å styrke bånd med egen familie. Som student kan jeg påpeke at det ikke alltid er like lett å komme inn i familierutinen igjen. En er ikke lenger vant til å bo oppå faktiske voksne mennesker som står opp før kl. 16 og ikke lenger regner et vassent pizzastykke og en dert pisket krem som en næringsrik frokost. Når du etter en uke eller to endelig har klart å stille deg inn etter deres rutine, kan brettspill være noe som får tiden til å gå. Dra frem alle spillene fra barndommen og la nostalgien flomme. Hvor koselig er det ikke å spille et spill hvor alle originalbrikkene er borte, det er tåremerker i manualen fra tidligere regelkrangler og en får et par ukjente hår med på kjøpet? Personlig kan jeg anbefale å ta en kjapp runde med monopol. Da vil du kunne drømme deg vekk til finansielt sikrere tider enn i dag. Om det ikke heller gir et godt innblikk i hvordan aksjeeiere føler seg for tiden.

Tur og frisk luft vil også styrke både motet og kroppen. Det vil òg funke bra for dere som ennå ikke er klare for massedrap på egen familie grunnet økonomisk ruin i et brettspill. Problemet her oppstår når det viser seg at alle andre har hatt samme idé som deg. Disse menneskene du ofrer ditt sosiale liv og muligens familiens liv for å unngå, tropper fort opp på samme turstier som deg. Her har jeg heldigvis en god løsning. Bestill deg en gigantisk hamsterball på nett. Ved å vandre rundt inne i en sånn, vil du garantert slippe unna slitne joggere som spruter svette, eller alle menn over femti som synes å snyte seg rett ut i lufta er en praktfull idé. Ikke bare er hamsterballen en god fysisk barriere, men jeg har også merket at den funker godt som en sosial barriere. Selv de jeg går tur med holder gjerne et par meter ekstra avstand og anerkjenner ikke min eksistens under hele turen. Og, som vi alle vet, den som ikke har noen å snakke med, har mye mindre sjanse for å bli smittet.

Nå som du uansett har drept ditt sosiale liv, kan du fokusere på deg selv. Når du likevel er hjemme hele dagen vil du jo endelig ha tid til alle hobbyer du en gang begynte på men aldri hadde tid til å fortsette med. Tiden er inne for å dyrke alle dine hemmelige talenter! For eksempel kan du begynne å male igjen. Dine to største fans har jo alltid sagt at finger-kalkunene, hengt opp med den fineste magnet på kjøleskapet, er noen av dine beste verk. Du var virkelig forut for din tid, en nåtidens Picasso! Eller hva med den gamle gitaren du plinket deg til en andreplass i talentiaden i tredje klasse med? Det ville vært en sorgens dag for verden å glipp av en smørsanger av din rang, kledelig akkompagnert av en himmelsk gitarkadens. Dette er tiden for å realisere dine skjulte talenter. Eller kanskje å innse at de ikke finnes. En ting du kanskje har glemt, men omhyggelig blir påminnet, er at det ikke bare var mangel på tid som gjorde at disse hobbyene ble satt på vent. Din «Elg i solnedgang» grenser plutselig mer til «Roadkill i skumringen». Det viser seg at den eneste elgen du faktisk klarer å mane frem, er den som svarer på din svanesang som i kombinasjon med falsk gitarklimpring minner sterkt om en kåt elgkus paringsrop.

Beklager, men jeg innser nå at disse tipsene muligens ikke er like nyttige som jeg først tenkte. Jeg vil formidle min dypeste medfølelse for de som faktisk har fulgt noen av disse. Dette kåseriet skriver jeg til dere etter å ha blitt strøket av familiens testamente og med kun en tynn hamsterballvegg mellom meg og en litt hissig elg. Det går ikke an å ikke gå fra vettet under denne karantenen. SK2020 er avlyst uansett, så du kan like så godt sette deg ned, drikke et par hamstrede vinflasker og runde Netflix som alle andre. Vi skal nok komme oss igjennom dette slik nordmenn gjør det best: gjennom ren og skjær stahet, sosial innesluttethet og frykt for omverdenen.

Dette innlegget er 4 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.