Sublimert: Som en følge

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Foto: Pixabay

Ansvarlig redaktør

Bakken rister. Jordskorpen er i bevegelse og fuglene letter fra trærne. En flokk sjøfugler følger luftstrømmene opp til flyhøyde og blir slukt i gjennomstrømningen til et fly. Kontrollpanelet blinker: et ømfintlig system.

Piloten tørker svette av pannen: katastrofe avverget. Etter at spenningen slipper tak i kroppen hans retter tankene seg mot hans kone. Tankene er klare til angrep, et nytt forsøk på å vinne henne tilbake.

Tankene blir til handlekraft, og kraften i handlingene til gjennomslag. Kona forlater elskeren sin. Avvisningen sender elskeren vekk fra byen, og han kvitter seg med sin lysebrune katt. Katten takler avvisningen bedre.

Pusen spreller i grepet til en gjeng ungdommer. Værhårene blir kuttet av med en tang. Ungdommene ler, ruset på makt. De kaster katten utfor stupet, og kroppen dens vrir seg i livsvilje mens den faller ned mot jorden.

En av ungdommene kommer seg hjem. Faren skjønner det på blikket – noe har hendt. Løgn leder til ris, sannheten fører til husarrest. Gutten sender en melding til en jente om at han ikke kommer. For å komme seg dit hun skal må jenta heller sitte på i bilen til de større guttene.

I ly av mørket dumper guttene liket i veikanten og kjører videre. Et rådyr snuser på jenteliket før det rykker til av bilen som nærmer seg. Dyret forsvinner inn blant trærne. Det ender opp i hagen mellom to hus, som et midtpunkt mellom to viljer.

De ser begge rådyret fra hvert sitt hus, så ser de begge hverandre. En ordveksling blir til en avtale, en kaffe til en filmkveld. De lager et liv sammen, og verpesyke gjør at to blir til tre.

Som en følge av alt dette puster jeg, ser jeg, tenker jeg, føler jeg. Fotsporene bak meg er ikke mine egne, de avspeiler verdens vilje. Når jeg går ut i verden vil mine handlinger bre seg, som etterdønningene av et jordskjelv.

 

Sublimert er en spalte som åpner for tekster som undersøker psykologiske tema i friere tekstlig form enn i tradisjonell sakprosa. Har du et ønske om å få publisert et dikt, en novelle eller en annen tekst som belyser et psykologisk fenomen utenfor sakprosa-sjangeren? Send den til redaktor@katarsisuib.no

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.