Ny psykologipodcast

Dette innlegget er 4 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.

21443007_10159224421635655_1410772561_n2

Vil du vite mer om forelskelse, hvite løgner, førsteintrykk eller moralske fanger? Da bør du sjekke ut podcasten “Hmm..”

Mikjel Gjernes
Skribent

Alle mennesker gjesper, og gjesping har vist seg å smitte mellom mennesker. Dersom en annen person gjesper, er det stor sannsynlighet for at også du gjesper, selv om du ikke er trøtt. Men gjesper du mer hvis du er sammen med andre enn hvis du er alene?

Dette er ett av spørsmålene Rebin Badkan og Richard Tidemann Havdahl diskuterer i den ferskeste episoden av podcasten “Hmm..”. De to møttes på bachelorstudiet i arbeids-  og organisasjonspsykologi ved UiO, der de fant kjemien i en felles fascinasjon for psykologifagets mange finurlige forskningsartikler.

Richard er i dag ferdig med master i organisasjonspsykologi, mens Rebin går på psykologstudiet ved UiB.  Men selv om de nå bor på hver sin side av fjellet, er kjemien fortsatt like sterk -så sterk at det eneste rette ble å lage podcast.

Saken fortsetter under annonsen

I programmet tar guttene tur på å fortelle den andre om en forskningsartikkel om noe som har fanget interessen deres, og i løpet av den tre kvarter lange episoden får lytteren både ny og nyttig kunnskap såvel som en god treningsøkt for lattermuskulaturen.

Så om du vil høre sannheten om gjesping og hvorvidt fengselsinnsatte mener at de er mer moralske og lovlydige enn andre, er Katarsis’ råd til deg å trykke på play og unne deg en liten stund med Richard og Rebin:

Blir det for mye å vente på episode 4? Frykt ikke, for under kan du høre episode 1, der Richard og Rebin diskuterte om hvite løgner motiveres av medfølelse, og hvorvidt det går an å se forskjell på ansiktene til rike og fattige mennesker.

Eller er du kanskje mer av den amorøse sorten? Da kan du sjekke ut episode 2, der de snakker om forelskelse og hvorvidt man kan endre førsteintrykk.

Dette innlegget er 4 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.