Nyttårsbrev til studentene

Dette innlegget er 9 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.

IMG_3225

Tekst: Marius Hafstad

Leder av psykologisk studentutvalg (PSU)

I skrivende stund sitter jeg i en svart skinnsofa. En skinnsofa som har sett mer enn en skinnsofa burde se, men som likevel greier å levere eksepsjonell sittekomfort gang på gang, inkludert nå. Med Family Guy i bakgrunnen og med kaffekoppen som min høyre hånd funderer jeg litt på hvorfor jeg har et behov for å skrive dette brevet til studentene ved Det Psykologiske Fakultet, men det lar jeg være opp til Deci & Ryan å bedømme.

For å innlede dette nyttårsbrevet sier jeg som jeg sa til de nye årsstudiumsstudentene da de kom til vårt fakultet: ”Dere kommer til et fakultet i forandring”. Og det viste seg å være sant.

I løpet av dette året har vi oppjustert kravene våre og gjennomført flere forandringer for de som bruker en del av hverdagen på studentaktiviteter, utvilsomt til det bedre. En fadderuke for de nye studentene som Fadderuken-styret kan være stolt av. En Arbeidslivsdag fra Karrierekompasset som brakte fulle hus. Et helt nytt Studentcruise som fikk langt flere deltagere enn forventet. Og som en avslutning på året fikk vi en idrettsturnering fra EGO som skapte deilig konkurranse mellom de ulike studieretningene våre. Det er derfor på sin plass å gi all ære til absolutt alle de som har bidratt i året som var. Det drivet, den dugnadsånden og den evnen de har til å skape mye ut av lite, er noe svært få har.

Men det som kanskje var høydepunktet mitt som ny PSU-Leder er, selv om det kan høres merkelig ut for mange, at PSU har fått kritikk. Det har kommet kritiske synspunkter fra lederne i undergruppeforumet vårt. Det har blitt stilt spørsmål om hvordan vi har håndtert saker og hvordan vi har kommet frem til beslutninger. I tillegg har noen initiativtagere startet Katarsis, som kan bidra til økt fokus på de viktige sakene. Og det er nettopp i lys av disse innspillene at jeg fikk lyst til å starte en ny tradisjon ved fakultetet, nemlig et nyttårsbrev som tar for seg det som har vært og det som kommer til å bli. Og forhåpentligvis kan dette føre til at vi får flere kritiske studenter som kommer med innspill angående fakultetet og våre studentaktiviteter, slik pensum så fint forkynner.

Så la oss spole frem til 2015, og se på hva vi har i vente. Den 13.januar var det ”Back to School”-fest arrangert av EGO. Dette konseptet debuterte i fjor og ble en suksess, og de hadde ingen annen mulighet enn å gjenta suksessen. Det er bare å utnytte den studenttiden dere har, for den kommer ikke tilbake. Og hvem vet? Kanskje du er så uheldig og blir kjent med noen nye?

Like før Vinterlekene går av stabelen blir det Veldedighetsfest arrangert av PsychAid. Personlig får PsychAid frem idealisten i meg, og forhåpentligvis i mange flere. Det å ønske å hjelpe andre og faktisk gjøre en innsats for en viktig sak er beundringsverdig og fortjener heder og ære, noe denne festen kommer til å sørge for at det får!
Vinterlekene kommer i slutten av mars og blir for første gang noensinne arrangert av vårt elskverdige fakultet. Som følge av min nye stilling har jeg derfor valgt å trekke meg som leder for dette prosjektet og gi reimene videre til Mathias Mellingen Tuft, som var mer enn et naturlig valg i denne prosessen.

Uansett, VELKOMMEN TILBAKE, kjære medstudenter. Velkommen tilbake til et nytt halvår med gleder, fylleangst, planlegging, irritasjon, lesesaler og eksamensnerver, gjerne i en fin kombinasjon!

Takk til
Ann Kristin Meberg (Tidligere leder – PSU)
Atle Gabrielsen Førsvoll (Tidligere leder – Studentkonsulenten)
Christina Heyerdal Arnesen (Tidligere leder – EGO)

For flere arrangementer og vervmuligheter – sjekk ut:
www.psu.no

Med vennlig nyttårshilsen
Marius Hafstad
Leder, PSU

Dette innlegget er 9 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.