Eivind Brandt er ny PSU-leder

Dette innlegget er 9 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Foto: Pål Halle Johnsen
Foto: Pål Halle Johnsen

Allmøtet 2015: Erfarne Eivind Brandt er valgt som ny PSU-leder. Hans fanesak er å fusjonere foreningene ved fakultetet til én stor studentorganisasjon etter NHH-modellen.

Marius Prytz
Skribent

Torsdag 7. mai var det allmøte på Det psykologiske fakultet, og nytt styre ble valgt til det øverste studentorganet, Psykologisk studentutvalg (PSU).

Den nye lederen, Eivind Brandt, var eneste kandidat og ble enstemmig valgt.

– Det blir utrolig spennende og utfordrende, der det viktigste blir å opprettholde det gode samarbeidet mellom organisasjonene på fakultetet. Det er mange flinke og engasjerte studenter i dag, og jeg tror vi kan få til utrolig mye i året som kommer, sier Brandt.

Brandt kommer ikke med tom ryggsekk i vervet som ny PSU-leder, da han ved inneværende periode sitter som nestleder. I tillegg er han nestleder i SiB-styret, medlem av blant annet Læringsmiljøutvalget ved Universitetet i Bergen (UiB), samt nylig innvalgt i Studentparlamentet ved UiB.

På spørsmål om PSU vil nedprioriteres blant de mange vervene, er han klar i sin tale:

– Det er jeg ikke redd for i det hele tatt.

Han lanserte sin viktigste sak som én stor studentforening for organisasjonene på Det psykologiske fakultet. Han ser til modellen ved NHH (Norges Handelshøyskole) og BI, og mener fakultetet kan bli en like stor og viktig organisasjon i et lengre tidsperspektiv.

Ved sin side får han Mathias Mellingen Tuft som nestleder.

Avtroppende leder, Marius Hafstad, ser tilbake på et lærerikt periode som psykologistudentenes øverste representant:

– Det å være leder for PSU i år har vært utfordrende, spennende og lærerikt. Med nye undergrupper og et strammere budsjett har jeg vært utrolig heldig som har fått jobbet med et fantastisk godt styre. Et styre som har jobbet hardt og godt for et bedre fakultet, sier Hafstad.

 

Dette innlegget er 9 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.