Alt du trenger å vite om studentorganisasjonene

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Det er en jungel av studentorganisasjoner der ute, men frykt ikke! La Katarsis guide deg gjennom det som gror og vokser i Det Psykologiske Fakultets underskog. Illustrasjon: Mikjel Gjernes
Det er en jungel av studentorganisasjoner der ute, men frykt ikke! Katarsis guider deg trygt gjenom fritidens underskog. Illustrasjon: Mikjel Gjernes

Mikjel Gjernes
Skribent

Om du er fersk på fakultetet eller garvet mastergradsstudent, byr livet på mer enn det som står i pensum. Her har du en oversikt over organisasjoner og aktiviteter for psykologistudenter:

Hils på guiden
Katarsis er fakultetets studenttidsskrift, og det mest leste studentmediet innenfor psykologi i landet. Det er også en organisasjon med veldig mange spennende og varierte arbeidsoppgaver. Så, om du er interessert i å skrive, fotografere, illustrere, jobbe med PR, IT, webdesign, økonomi, sosiale arrangement eller rekruttering, bør du sende en søknad til rekruttering@katarsisuib.no innen 3. september.

Men nok selvpromotering. På med tropehjelmen og inn i krattet.

Food for thought
Forelesninger kan være gøy, men foredrag er gøyest! Fagkomiteen serverer føde til både sjel og kropp med faglunsj og fagkritisk dag, og fagfrokost om få uker! Hvis det blir litt tidlig på dagen, holder heldigvis Forum for praktisk psykologi sine spennende gjesteforedrag på kveldene.

Jo mere vi er sammen
Begynte du å studere psykologi fordi du liker mennesker? Da bør du komme deg bort til fakultetets nyopprettede vannhull, Kurerbar. Det slukker ikke bare din sosiale tørste, men også den etter kaffe i lesepausene og øl i eksamensangsten. Kurerbar er også arenaen for de mange gøyale arrangementene her på huset, som Katarsis’  rekrutteringsfest førstkommende tirsdag.

Hvis arrangement er det som driver deg, står sosialkomitéen EGO for slikt som pubquiz og lønningspils, mens Psyched samarbeider med andre fakulteter om større arrangement som studentcruise og vinterlekene.

Vil du redde verden, også på fritida?
Det har kanskje aldri før vært mer akutt behov for å forstå mennesker med annen bakgrunn enn en selv. Dette er grunnen til at  Psykologistudenter uten grenser (PUG) finnes. Mens PUG jobber for å fremme kulturforståelse og samfunnsansvar blandt psykologistudenter, står PsychAid for fakultetes årlige innsamlingsaksjon, i samarbeid med ulike organisasjoner som Blå Kors og Flyktninghjelpen. En annen måte å utvide horisonten din på er å bli med i EFPSA, som er en Europeisk forening for psykologistudenter, både på bachelor, master og profesjon.

Leik, spel og norsk natur
En av de få tingene vi vet rimelig sikkert i vårt fagfelt er at hodet trives best i en sunn kropp.  For de som liker å sparke ball er det futsal, mens for de som foretrekker å kaste den, har vi  kanonball. I tillegg jobber tidligere eliteseriespiller i bandy, Johan Sørum iherdig med å sanke studenter og studiner til ukentlige treninger.

Ball i hall er knall, men la oss ikke glemme gode gamle furet værbitt! Turgruppa arrangerer små og store utflukter over byens mange berg.

På tide å vokse opp
Berg og baller er vel og bra, men det skaffer deg ikke jobb. Det gjør imidlertid Karrierekompasset, som jobber for å bedre kontakten mellom studenter og arbeidsliv i bergensområdet. Og for deg som vil jobbe med arbeids- og organisasjonspsykologi kan Studentkonsulenten by på nyttig praksis før du skal inn i arbeidslivet.

Science, sex & Jesus
Er forskning din kopp med te? Da vil de forskningsengasjerte studentene i Scientia være gjengen for deg. Er vann til vin din ting? Da vil den kristne psykologiforeningen Emmaus’ egen gruppe for studenter i Bergen være godt selskap. Og om ikke noen av alternativene over var våte nok, bør du sjekke ut  sexologigruppen. Og om det ble alt for vått, var heldigvis humoren i dette avsnittet veldig tørr.

Sjukt meta
Fortsatt ikke fornøyd? Er en vanlig organisasjon liksom ikke nok for deg? Hva med organisasjonen som både er og organiserer de andre organisasjonene? De fleste av foreningene over ligger under Psykologisk Studentforening (PSF). Hovedstyret til PSF er det øverste studentpolitiske organet ved fakultetet, de delegerer pengestøtten til organisasjonene, i tillegg til å velge studenter til råd og utvalg, som for eksempel Fagutvalget for profesjonsstudiet i psykologi.

Da skal du vite det meste du trenger for å navigere gjennom tilbudenes jungel, så håper vi du finner deg noe du liker der inne. Lykke til og ha et fint semester!

 

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.