Seks på biblioteket

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Biblioteket ved Det psykologiske fakultet.

Bak rader av bøker, gjemt bak dataskjermer eller fortapt i en messenger-samtale, sitter studentene på biblioteket på PsykFak og aner fred og ingen fare. Katarsis tok seg turen en fredags ettermiddag for å lodde stemningen rundt sammenslåing og flytting av biblioteket til SV-fakultetet. 

Ellen Tvedt Solberg
Skribent

Les om den eventuelle sammenslåingen av biblioteket her

Kaja Nilsen, 19 år, profesjonsstudiet

Oi, det hadde jeg ikke fått med meg! Det er skam kjipt. Her på biblioteket kan man snakke med andre, lage litt lyd og sosialisere samtidig som man arbeider. Det er fleksibelt og har en så fin arbeidsatmosfære. Det er i tillegg bra at det faktisk er på fakultetet, og spesialisert opp mot faglitteratur til studieretningene her.

 

Synes du fakultetet mister noe ved seg? 

Ja, det gjør det. Det er stor forskjell fra sterile lesekuber, vi trenger et mer hyggelige lesested. Vi kan ikke ha alle i kantinen akkurat.

Fredrik Lian, 29 år, profesjonsstudiet

Jeg tenker at det egentlig er helt greit. Det er et stort areal hvor mye av plassen brukes til bøker, som jeg bruker lite på grunn av internett.

Det må derimot være en betingelse at lokale brukes til studenter. Vi har ikke akkurat for mye plass til studentene på fakultetet. Hvis de bruker det til noe annet, og et sosialt møtested tas bort er det en skandale. Fakultetsledelsen har sagt man ønske rå jobbe med tilhørighet til fakultetet blant studentene, dette ved å prioritere manglende steder for studentene.

Ingvild Schultz, 21 år, bachelor i generell psykologi

Jeg leser alltid her, så håper de ikke legger ned. Det er mange studenter som liker lesesalene nede. For meg blir det for kaldt og stille, det er fint å ha et sted som er varmere og helt stille.

 

Synes du at det er viktig at det er et bibliotek? 

Det er koselig og litt uformelt på et bibliotek. Bøkene gjør det hyggeliere. Det er også veldig fint av bibliotekarene kan hjelpe.

Jeg vil forresten gjerne oppfordre folk til å skrive under på oppropet som er laget!

Emilie Hallvar, 27 år, finsk og tar et år med psykologifag

Går man et program og skal være her, ser jeg for meg at biblioteket er viktig. Jeg personlig beveger meg mye mellom de ulike bibliotekene i Bergen. Men jeg liker dette veldig godt, det er mye bra litteratur. Å slå sammen med SV-fakultetet kan derimot gi et større utvalg, noe jeg iallefall liker. Det som kan være negativt at en del studenter kan forsvinner fra fakultetet, og at det blir større avstand mellom studentene og de ansatte.

 

Virker det på det som biblioteket er en viktig del av fakultetet? 

Det virker veldig viktig. Hjertet av bygningen, sammen med kantinen. Noen studenter like rå kjøpe bøker og lese på lesesaler, men det er veldig fint å kunne låne bøker også.

Brage Nygårdsvik, 24 år, master i pedagogikk

Jeg er kun på mitt første år her, men dette virker som en sentral del av fakultetet. Jeg tilbringer det meste av tiden her. Jeg tror det å ikke ha et eget bibliotek også påvirker hvordan en ser på og opplever et fakultet.

 

Forsvinner noe av «sjarmen» til fakultetet? 

Ikke sjarm, mer muligheten til å låne og finne bøker lett tilgjengelig og nært der du er. En lesesal blir ikke samme konsept, det å kunne bla litt gjennom bøkene er viktig. Må man et annet sted for å gjøre dette, bryter man litt sitt eget arbeidsmodus.

Petter Solberg, 25 år, samfunnsøkonomi

Oi, jeg som bare var her for å kopiere ut noe. Vell, det kan jo være positivt å spre ting, men kan også være greit å ha et bibliotek på fakultetet.

 

Det blir et samlingspunkt. Og jeg liker veldig godt at kantinen ligger rett ved siden av, det er praktisk; du kan kjøpe deg en rett ved siden av, uten å måtte gå ut i regnet.

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.