Perleporten til avgrunnen

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Bilde: Pixabay

God morgen, god dag og god kveld! 

Har du hørt på Lil Peep uten å kjenne en mollakkord vibrere i dine hjertestrenger? Har du lest filosofer som Nietzsche, Schopenhauer og Camus uten å ende i en eksistensiell krise? Har du skreket ned i avgrunnen og fått et svar? Frykt ikke! Jeg kan hjelpe deg med å effektivisere din lidelse og lære deg hvordan avgrunnen forføres. Bli med på et svanestup inn i elendigheten! 

Det første og viktigste skrittet er å begrense fysisk aktivitet til det absolutt nødvendige. Treningssenteret, fakultetet og biblioteket er steder fra din fortid! Optimalt burde den lengste reisen du begir deg ut på, være fra sengen til kjøleskapet. Arealet burde også være så komprimert som mulig, helst kjøkken, bad og soverom i en klaustrofobisk liten pakke. Det fantastiske med minimal bevegelse er at i lengden vil det gjøre deg syk, noe som vil gjøre at du beveger deg enda mindre. Effekten blir rett og slett sirkulær, og hver bevegelse du gjør er et tap som kan bryte den fullkomne sirkelen! Et tap som slipper ut endorfiner og andre unødvendige saker. 

Videre burde du også kjøpe inn lystette gardiner og aldri åpne dem. Sollyset er slangen som åler seg inn i paradis for å forføre deg vekk fra det himmelske målet. Den eneste lyskilden som burde oppsøkes er fra mobilskjermen eller lignende elektroniske enheter. Bruk skjermen som motivasjon til å holde deg inne! Den gjør det lettere for hjernen å opprettholde den vakre stillheten i ditt sinn, ubesudlet av ytre påvirkning. Serotoninet som blir utløst av sollys er ingenting sammenlignet med ekstasen som følger av den tiende timen på YouTube, den ellevte gjennomgangen av Friends eller den tolvte granskningen av Facebook-feeden. Dette er din hage uten krypdyr. 

Du burde også ha en regulær irregulær døgnrytme. Stå opp og legg deg på forskjellige tidspunkt hver eneste dag. Lengden du sover og når du står opp burde variere like mye som stryken i en elv. For å hjelpe deg å fikse en slik døgnrytme kan det være nyttig å skru av klokkefunksjoner eller resette dem til helt absurde tidsrom. Husk å fortelle deg selv at du “tar igjen søvn”, så det du gjør rett og slett er produktivt!  

Det er nå uheldigvis sånn at vår hjerne ønsker å være produktiv. Den prøver å sette mål for å oppsøke noe meningsfylt, men heldigvis kan hjernen lett villedes. Finn en hobby du elsker, men fokuser utelukkende på de negative aspektene. Fotballaget ditt vinner jo aldri uansett, så hvorfor fokusere på målene de har hver tredje kamp? Engasjer deg i kjernesaker på ubetydelige måter som har liten effekt på selve problemet. Lag en Facebook-gruppe for å tvinge McDonalds til å benytte plastikksugerør istedenfor de fordømte papprørene, de som blir helt bløte etter bare noen få minutter og gjør det umulig å faktisk drikken den store colaen du kjøpte for en urimelig overpriset penge, der brusen er over 50% vann og minimalt med Cola for at de skal “spare penger”. Bli like irritert når McDonalds ikke forandrer sin praksis, uavhengig av hvor mye tid og emosjoner du legger i prosjektet. 

En annen måte hjernen kan lures vekk fra fristelsen er ved å hjelpe den med å spenne bein på sine egne prosjekt. Har du lyst å lage musikk? Lær deg musikkteori først. Vil du vaske rommet? Vask, støvsug, rydd, organiser og ommøbler hele rommet! Dette er uoppnåelige mål; det er alltid mer musikkteori å lære og alltid en ny flekk i huset. Gjør oppgavene så lite presise som mulig for å maksimere effekten av dette. Med andre ord, prøv å løpe før du kan krype. 

Men må sitter du vel og lurer, hva med mamma og pappa? Hva med vennene mine? Om jeg ikke går ut kan jeg jo ikke møte dem? Helt rett, du skal ikke møte dem, men interagere med dem. Dopaminutskillelsene bør primært komme fra den eneste sosiale plattformen verdt å snakke om, sosiale medier. Likerklikk og kommentarene på selfiene dine er den eneste formen for sosial validering du behøver. Lær deg grunnleggende fotoredigering og kjøp en green screen for å “reise” rundt i verden ved å redigere deg selv inn i eksotiske steder. Dette vil både redusere mors bekymring og øke mengdene med likerklikk per bilde. Slett alle kommentarene som prøver å ødelegge illusjonen. 

Det er også verdt å merke at noen falske profeter prøver å selge “snarveier” til avgrunnen. Heldigvis er det bare én vei til Rom og gjerdet er ikke lavere et eneste sted. Men frykt ikke, til og med før du leste dette har du nok utøvet flere av tipsene på automatikk. Poenget er å bli bevisst på hva man gjør riktig for å kunne utføre handlingen enda bedre! Veien til Rom er ikke lang når du har gått halvveis uten å tenke over det. 

Da har du kommet i mål! Nå kan du vugge deg inn i nihilismen med en effektivitet andre bare kan drømme om! Perleportens armer er åpne og avgrunnen venter lengtende på sin nye venn! Måtte ditt svanestup få ti av ti fra alle som skuer.

Dette innlegget er 3 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.