Mennene “kapret” fusjonert storforening

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Slik blir mest sannsynlig logoen til nyopprettede Psykologisk studentforening
Slik blir mest sannsynlig logoen til nyopprettede Psykologisk studentforening

Psykologisk studentutvalg og foreningene har slått seg sammen, og heter nå Psykologisk studentforening (PSF). Til den fusjonerte foreningens Hovedstyre ble det valgt syv menn og én kvinne.

Marius Prytz
Skribent

I går ettermiddag ble Psykologisk studentutvalg (PSU), studentene ved Det psykologiske fakultets øverste interesseorgan, lagt ned. Og i asken oppstod Psykologisk studentforening (PSF). Ved første øyekast kan det se ut som en enkel navneendring – men i realiteten er dette en sammenslåing av studentforeningene og det som var PSU.

Tanken bak sammenslåingen er blant annet bedre økonomisk styring, samlet profil og tettere kontakt med utelivet. Her vil alle foreningene vi har i dag delta, bortsett fra Katarsis, som holder seg utenfor fusjonen.

Sittende leder av PSU, Eivind Brandt, er initiativtager til fusjonen og har jobbet frem denne prosessen det siste året. Han stakk også av med ledervervet for den nyopprettede foreningen. Han vil lede Hovedstyret, som blir foreningens øverste styre og daglige ledelse.

Av vervene som var på valg til Hovedstyret i går, ble det valgt syv menn og én kvinne (se liste nederst i saken). I tillegg vil lederne av fagutvalgene bli med i Hovedstyret. Disse er alle kvinner per dags dato, noe som øker den totale kjønnsbalansen.

Saken fortsetter under annonsen

Bortsett fra Ingrid Toppe, som ble valgt til leder for studentlokalet, stilte det kvinner til to andre verv. Begge disse ble tapt til menn.

Kjønnsbalansen i det nye styret ble tema i flere valgtaler. Ord som ”pølsefest” og ”gutteklubben grei” ble gjengangere. I valgtalen til vervet som innkjøpsansvarlig sa Christine Sulland Johansen følgende med en humoristisk tone:

– Jeg vil prøve å bryte opp pølsefesten som foregår her.

Johansen tapte til fordel for Peter Haugene.

Nyvalgt leder, Eivind Brandt, har følgende å si om kjønnsbalansen:

Det er et problem at det ikke stiller flere kvinner til valg. Det er vanskelig å forstå hvorfor, siden det ikke er noen åpenbar forskjell i kompetanse. Jeg tar i mot alle innspill til hvordan vi kan få flere studenter til å stille til valg. Det er helt åpenbart mange flinke studenter som ikke har gjort det nå. Det er veldig synd.

Om fusjonen i seg selv sier Brandt:

Jeg er selvfølgelig kjempefornøyd med fusjonen, og jeg tror det er et veldig riktig valg av studentene på fakultetet. Samtidig er ikke fusjonen endelig gjennomført, selv om fusjonstidspunktet er over. Nå må vi sette i gang nye prosjekter og stabilisere den nye organisasjonen. Det tror jeg kommer til å gå bra – det er mange dyktige studenter ved fakultetet, og nå som vi alle drar i samme retning vil vi få til mye mer enn før.

Hovedstyret
Leder: Eivind Brandt.
Økonomi: Sindre Strømmen Odden.
Internansvarlig: Mathias Mellingen Tuft.
Leder for studentlokalet: Ingrid Toppe.
Eksternansvarlig: Aleksander Nybøle.
Kommunikasjonsansvarlig: Christian Søreide.
Innkjøpsansvarlig: Peter Haugene.
Organisasjonssekretær: Johan Myklebust Ådland.

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.