Årsstudium er ikke som andre studier. Hvert år søker hundrevis av håpefulle studenter om en av de få prestisjetunge plassene på profesjonsstudiet i psykologi. Studentene kjemper knallhardt for å være blant de heldige som får A-snittet, som opptaket krever.

Å investere flere år i kampen er regelen heller enn unntaket. Grensen mellom A og B, psykolog og ikke-psykolog, lykke og gråt er hårfin, og for mange farges ambisjonene av en til tider uutholdelig usikkerhet og frustrasjon.

Hva er det med dette profesjonsstudiet som får unge mennesker til å ville bruke flere år på å komme inn? Hvorfor er muligheten til å bli psykolog verdt å ofre vennskap, sosialliv og psykisk helse. I «Gjennom nåløyet» følger vi tre håpefulle studenter gjennom et semester med årsstudium i psykologi ved Universitetet i Bergen.

De har alle ett felles mål: Å komme inn på profesjonsstudiet. Å bli psykolog. Gjennom deres historier får vi et unikt innblikk i hva det innebærer å være i en ekstrem konkurransesituasjon, og hva det virkelig betyr å brenne for noe, å ofre alt i en periode av livet, vel vitende om at den iherdige innsatsen kan være forgjeves.