– Karakteren er viktigere enn karakterene

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.
Leder av Psykologisk Studentforening (PSF), Christian Søreide. Foto: PSF
Leder av Psykologisk Studentforening (PSF), Christian Søreide. Foto: PSF

Å være engasjert som student koster lite, men gir veldig mye. Bli med og sørg for at fakultetet fortsetter å være en bra plass å være, oppfordrer den nye lederen til Psykologisk Studentforening, Christian Søreide.

Tekst av: Christian Søreide
Leder av Psykologisk Studentforening ved Universitetet i Bergen

Høsten 2016 vil sikkert bli forskjellig for oss alle, og forhåpentligvis blir den ulike utgaver av god. For meg startet den med sykdom, skabb og skam, men det trenger dere ikke høre mer om. Jeg har nå vært student ved Det psykologiske fakultet i fire år, og på disse fire årene har vi vokst mye. Jeg vil nesten tørre å påstå at fakultetet har vokst mer enn jeg personlig har gjort, og det er ikke lite.

Jeg ser stadig flere som er aktive, som vil utgjøre en forskjell, og som gjør vår hverdag bedre med sitt engasjement. Enten det er gjennom studentpolitisk arbeid, innsamlingsarbeid til en god sak, klargjøring av studenter for fremtiden, eller som arrangør for de beste festene: Arbeidet som blir gjort, er unektelig viktig for oss alle.

Nå vet jeg at mange føler de har gjort sitt, stått på barrikadene, og kjempet lenge nok. Til dere: Takk for alt, også til dere som jobber i skyggen. Til dere andre: Bli med og sørg for at fakultetet fortsetter å være en bra plass å være. Dette er noe vi aldri kan klare uten dere.

Saken fortsetter under annonsen

Når det er sagt, vil jeg si følgende: Å være engasjert som student koster lite, men gir veldig mye. Da jeg så smått begynte å bli aktiv for noen år siden, var jeg som en skilpadde med tre ben trukket inn. Nå er alle ben og nakken strukket godt ut, og skjellet mitt hardere en Mithril.  Dette kan jeg takke alle de menneskene jeg har fått gleden av å bli kjent med her på fakultetet. Både medstudenter, forelesere, kantinedamene og administrasjonen.

Nå sitter jeg som påtroppende leder for vår studentforening, og er, som mange av dere, nervøs. Hvordan skal dette gå, hvem skal jeg spørre om hva, og hva skal jeg lage til middag? Forhåpentligvis er dere litt tålmodige med meg og det nye styret i starten.

Fakultetet har i løpet av sommeren gått gjennom store endringer, og resultatet ser ut til å bli veldig bra. Selv om det ikke nødvendigvis er helt ferdig, er jeg (og tydeligvis mange av dere) en «glasset er halvfullt»-type, og møter lesesalsplasser uten strøm med et smil. Jeg sitter nå og speider utover det nye lesesalområdet som allerede er tatt i bruk av mange av dere. Det er ingen tvil om at dere er mer hardtarbeidende enn meg selv, noe som inspirerer meg til å jobbe hardt for dere.

Vi er så heldige at vi har flyttet inn i nytt kontor slik at dere kan inspirere meg hver eneste dag, og døren der er alltid åpen. Har du noen spørsmål om noe som helst? Vi i hovedstyret skal gjøre alt vi kan for at du får gode svar.

Avslutningsvis vil jeg gjenta noe jeg har sagt til mange av dere tidligere: Glem aldri at karakteren er viktigere enn karakterene, og at studietiden handler om mer enn å lese.

Følg gjerne Psykologisk Studentforening på Facebook for informasjon og oppdateringer.

 

Christian Søreide
Leder, Psykologisk Studentforening

Dette innlegget er 5 år gammelt. Informasjon i innlegget kan være utdatert.