Halvårets 10 mest leste saker

Foto: Katarsis

Har du fått med deg de mest leste sakene fra høsten 2018?

10. Tid for å rette blikket mot sørgende

Klinikk for krisepsykologi markerte 30 års jubileum i Grieghallen, og annonserte samtidig at de fremover vil utvikle behandling for kompliserte sorgprosesser.

 

9. Sublimert: Hoegaarden

– For alle disse kroppene som slynger seg mot hverandre. Slynger seg rundt hverandre. I håp om en dag å finne noen som blir. I håp om at vi en dag finner det vi trenger.

Les teksten fra Thea Grepperud i sin helhet ved å følge hyperlenken.

8. Profesjonsstudiet og følelseslivet

Ved Det psykologiske fakultet i Bergen startet studenter nylig opp grupper hvor man får prate om følelser. Katarsis tok en prat med initiativtakeren, som oppfordrer flere til å gjøre det samme.

 

7. Studenter underviser ungdom i psykisk helse

Det ble annonsert at studenter i Bergen planlegger å reise rundt på ungdomsskoler for å fortelle om, og normalisere psykiske vansker. Initiativet kom fra den ideelle organisasjonen Psykologistudentenes opplysningsarbeid for unge (POFU).

6. Urimelig praksis ved kullnedsetting

Et Katarsis-mener-innlegg, som oppfordrer Det psykologiske fakultet i Bergen til å strekke seg lenger for å hindre at studenter settes ned kull.

5. – Drap på kvinner, bare fordi de er kvinner

En student forteller om sitt utvekslingsopphold i Costa Rica, hvor hun fikk kjenne på kroppen hvorfor man fortsatt behøver feministisk engasjement.

 

4. Ny klinikk kan gi ekstra praksis og helsehjelp

Studentklinikken i Bergen, også kalt STUEN, som er drevet av studenter for studenter, starter etter planen opp januar 2019.

 

 


3. Når mamma eller pappa blir syk

En mor forteller om egen psykisk sykdom og hvordan sykdommen påvirket omsorgsevnen. Et viktig tema man ellers snakker lite om.

 

2. Fikk medhold i klage – ble fortsatt satt ned

Saken om studentene som ble satt ned kull på bakgrunn av strykkarakter, også etter karakteren ble omgjort til bestått etter klage, vekte oppsikt. Nestleder for studentpolitisk utvalg i Norsk psykologforening hevder at studenter ikke får en reell klagerett på grunn av sen sensur.

 

 

1. Psykologer deler pasientopplysninger
Den mest leste saken er nyheten om at psykologer delte pasientopplysninger på sosiale medier. Opplysninger om alder, bosted, IQ og psykisk problematikk ble delt i en gruppe med over 6000 medlemmer med sikte på å viderehenvise pasienter.

Annonse